BEGUDES ENERGÈTIQUES

Poden estar bones i resultar atractives, però sabeu que consumir-les no és gaire bo pel nostre cos?

Us heu parat mai a pensar quins ingredients porten? Anem a analitzar-los!



( Per accedir a l’infografia consultar el link:

https://view.genial.ly/5f92a78f8df56f0cfeca9373/vertical-infographic-list-els-components-de-les-begudes-energetiques )


Tal com reflexa la imatge, els components d'una llauna de 330 cl d'una beguda energètica són:

  •          [80-280 mg] de cafeïna: és la substància estimulant i psicoactiva més utilitzada en tot el món.    Augmenta l'estat d'alerta i concentració, i en conseqüència pot provocar insomni, nerviosisme, irritabilitat, taquicàrdia i hipertensió.

Sabeu a quants cafès equival una llauna de beguda energètica? I a quantes llaunes de Coca-cola?


El màxim de cafeïna a consumir per dia són 100 mg en adolescents, així que amb una sola beguda energètica ja ho superem (recordem que, en funció de la marca, una llauna de 330ml porta entre 80 i 280mg de cafeïna)... La sobredosi es considera als 300 mg i pot provocar nerviosisme, ansietat, irritabilitat, insomni, taquicàrdia, arítmies, problemes gastrointestinals, mal de cap, acidesa d’estómac, rampes, hipertensió i fins i tot la mort.

La cafeïna ajuda a eliminar líquids i, per tant, deshidrata; així que us aconsellem que després d’una beguda energètica beveu molta aigua!

  • [1,4-400 mg] de guaranà: és una planta que creix al Brasil i a Veneçuela. 1 gram d'aquesta planta equival a tanta cafeïna com mitja tassa de cafè, i a més de tenir els mateixos efectes té més continuïtat.

  • [700-2000 mg] de Taurina: és un aminoàcid que genera el nostre cos de manera natural. La seva funció és facilitar l'absorció i el transport dels greixos per l'obtenció d'energia. No obstant això, si el nostre cos ho genera de forma natural, en consumir ingents quantitats de Taurina el cos es pot saturar?

  • [27-66 gr] de sucres: El seu abús pot alterar la segregació d'insulina del nostre pàncrees, derivant en possibles diabetis.



No deixeu que la publicitat que hi ha darrera de grans marques com Red Bull us controli sigueu crítics i cuideu-vos!

Comentaris

Entrades populars