DIA MUNDIAL DE LA TERRA

 

Cada dia 22 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Terra (celebració iniciada als EEUU l’any 1970 amb 20 milions de persones sortint al carrer) amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la necessitat de protecció del medi ambient, la naturalesa i la seva biodiversitat, així com sobre els diferents factors relacionats amb l’ecologia i dels quals depèn la salut del nostre planeta.



Des de fa anys, el nostre planeta es vulnerable, estem sent testimonis de com es pot veure afectat per la contaminació, l’ús insostenible de recursos o el famós canvi climàtic.

L’acció humana te molt a veure amb gran part de la responsabilitat del que esta passant amb el planera. Per això el dia 22 se celebra i es busca crear consciencia del nostre paper amb la cura del planera, l´única llar que coneixem.



La campanya global del Dia Mundial de la Terra es anomenada #UnaSolaTerra, on es demanen canvis profunds en les polítiques i en les nostres decisions per permetre una vida més neta, ecològica i sostenible, en pau amb la natura.

La Terra ens demana ajuda.

En aquests últims anys ens em trobat que:

-          Els oceans s’omplen de plàstics i es tornen més àcids.

-          Calor extrem.

-          Incendis forestals.

-          Inundacions.

-          Entre altres fenòmens climàtics...

Això afecta a milions de persones en tot el món. Sense oblidar-nos que encara avui ens estem enfrontant a la COVID-19, una pandèmia sanitària mundial amb una forta relació amb la salut del nostre ecosistema.

 

 

SAPS QUE...?

Cada any, el món perd 10 milions d'hectàrees de boscos; una extensió similar a Islàndia.

Els ecosistemes sans ens ajuden a protegir-nos de les malalties perquè la diversitat d'espècies fa més difícil la propagació de patògens.

Al voltant d'un milió d'espècies animals i plantes es troben en perill d'extinció.


Per acabar us deixem aquest enllaç on podeu trobar molta més informació sobre el medi ambient: https://web.gencat.cat/ca/temes/mediambient/

CUIDEM EL PLANETA!

Comentaris

Entrades populars