DIA EUROPEU DE LA SALUT SEXUAL I REPRODUCTIVA

Avui dia 14 de febrer, a més de ser el dia dels enamorats, també és el dia europeu de la salut sexual i reproductiva.

Aquest dia es ve commemorant des de l’any 2003, per l’Aliança Europea de Salut Sexual.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) actualment defineix la salut sexual com “un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat; la qual no és l’absència de malaltia, disfunció o incapacitat. La salut sexual forma part dels drets sexuals de totes les persones, aquests han de ser respectats, protegits i exercits a plenitud”. Segons l’OMS, “requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tindre experiències sexuals plaents i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència”.

El paper que l’amor i la intimitat sexual tenen en el benestar i la qualitat de vida de les persones. La sexualitat ens acompanya des que naixem fins que morim, i es manifesta en diferents dimensions: l'emocional, la de la conducta, la del plaer i la reproductiva.

Quines paraules et venen al cap, quan et mencionen la paraula SEXUALITAT? Et mostrem quines podriuen ser algunes d'elles...




Des del Casal de Joves et volem fer arribar que hi ha molts recursos tan presencials com onlines on poder accedir a molta informació a tot allò que fa referència a sexualitat.
Un d'aquests recursos que es presencial però també online, és el Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats "CJAS", trobareu un munt d'informació i ha més us poden ajudar en molts temes!
Dona-li un cop d'ull!
https://centrejove.org/#


Tot seguit us deixem altres llocs on poder trobar informació:

http://sexejoves.gencat.cat/ca/inici/

https://setmagic.com/sexis-adolescents/



Per acabar, us deixem un video molt interessant d'adolescents i sexualitat.









Comentaris

Entrades populars