DIA MUNDIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

 

DIA MUNDIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Avui dia 25 de novembre és celebra el dia mundial contra la violència de gènere, si fem una mica d’història anem a parar a l’any 1981, en aquest any i va haver la primera TROBADA FEMINISTA de Llatinoamèrica i Carib, on les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. Però si encara anem anys més enrere, ens traslladem a l’any 1960 a República Dominicana on tres germanes que eren activistes polítiques van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo, mentre anaven a una ciutat del país a visitar els seus marits empresonats. Solament va sobreviure una de les germanes que va morir l’any 2014 a l’edat de 88 anys a Bèlgica. Aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. Va ser l’any 1999 que l’ONU va donar el 25 de novembre com a data oficial

Cada any commemorem aquest dia a tot el món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones i per reclamar la seva eliminació.



A continuació et deixem aquest vídeo on s'explica molt bé que és la violència de gènere:



Et volem parlar de la responsabilitat afectiva, un concepte relativament nou però que cada vegada està més estès. La responsabilitat afectiva tracta d’atendre a l’impacte emocional que té el teu comportament en les persones amb aquí et relaciones, per entendre-ho millor es mostrar empatia, ser assertius i amables amb les persones que ens envolten.

Coneixes o et sona el significat de l’expressió “RED FLAG” i “GREEN FLAG”? el primer fa referència a aquells comportaments que no encaixen, i fan saltar les alarmes a la teva ment, i el segon, són aspectes o comportaments que fan que t’interessis més per aquella persona.

Tot seguit et convidem a que cliquis en el següent enllaç per poder veure diferents “green flags” que han mencionat alguns joves i decideixis si estàs o no d’acord.

https://www.adolescents.cat/noticia/47632/green-flags-fan-enamorem-algu-estas-acord

Estàs d’acord?

La violència masclista segueix sent una realitat també en la població jove, donant-se moltes vegades en l’àmbit de la parella. Però hi ha conductes que no són realment una mostra d’amor sinó de control, sabríeu detectar-les? Respon al semàfor de la violència de gènere!


(Veure a pantalla completa a la pàgina: https://www.uv.es/igualtat/semaforoval.pdf)

El Casal de Joves sempre que realitzem aquesta activitat en segueix sorprenent quan responeu que és una conducta adequada que la nostra parella ens estigui trucant o escrivint constantment al mòbil, per això et volem ensenyar aquestes dues campanyes de Generalitat:

  • ESTIMAR NO FA MAL!





  • Campanya "Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes!



Cal remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors. I com veieu es vol conscienciar els homes perquè aturin les violències masclistes i formin part de la solució. L’entorn, a més d’un factor de protecció, és clau per neutralitzar la impunitat dels agressors.

Recorda:

Podem canviar les coses!




Comentaris

Entrades populars