DIA MUNDIAL DE L'ESPORT

Cada 6 d'abril es celebra a tot el món, el Dia de l'Esport. Sens dubte l'esport és un element molt important per fomentar un entorn amb tolerància, cooperació i salut, ja que amb la seva pràctica es potencien valors com el treball en equip i el compliment de les normes. És per això que les Nacions Unides, l'agost del 2013 va decidir posar un dia en específic a aquesta pràctica. 

Quins avantatges té fer esport?

Fer esport no només millora la nostra salut, sinó que té molts més punts a favor dels que ens pensem. A continuació trobem una imatge on podem veure diversos avantatges sobre fer activitat física.



Aquests serien els principals punts a tenir en compte, però cal saber què fer esport pot tenir alguns desavantatges com ara que poden aparèixer algunes lesions o pot provocar obsessió per dur a terme aquesta activitat. Tot i això veiem que fer activitat física és molt més beneficiós que inconvenients pot tenir per nosaltres i és per això és molt important que en practiquem.

Quanta estona és recomanable fer esport?

L'estona recomanable de fer esport depèn segons l'edat que tinguis. Per a les persones adultes, seria recomanable fer aproximadament 30 minuts al dia, cada dia. En canvi els infants i joves haurien de fer entre 30 minuts i 1 hora diària.

A continuació, podem veure la piràmide de l'esport per a infants i adolescents la qual ens indica l'estona adequada que hem de fer activitat física. A més ens dóna exemples de diverses activitats a fer com per exemple nedar o anar amb bicicleta.

Què és el sedentarisme?

Es defineix com inactives o sedentàries aquelles persones que realitzen menys de 90 minuts d'activitat física setmanal. El nostre organisme necessita moviment i el fet de no proporcionar-li pot exposar-nos a importants riscos per a la salut.

Com podem evitar ser persones sedentàries? A continuació podem veure un cartell que ens mostra 10 trucs per ser una persona més activa quan treballes o estudies a casa.

(Link del cartell:

https://esport.gencat.cat/web/.content/home/arees_dactuacio/activitat_fisica_salut/DMAF_DiaMundialActFis/10-trucs-ok.pdf)

Cada pas compta!

Catalunya escalfa motors un any més per celebrar el Dia Mundial de l'Activitat Física. El lema d'aquesta edició és "Cada pas compta" i s'anima ciutadania a dur a terme activitat física de manera individual.

Del 6 d'abril al 4 de maig us proposem fer difusió de l'activitat publicant-ne fotos o vídeos a les xarxes socials amb les etiquetes #gentactiva, #DMAF2021 i #CadaPasCompta.

A continuació podem veure un vídeo que ens animarà a tots i totes a fer esport.

Link vídeo: https://youtu.be/51neqoURdeM


Per comprovar que ha quedat tot clar, respon el nostre Quizizz amb diferents preguntes!

Comentaris

Entrades populars