DIA MUNDIAL DE LA TERRA

El 22 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Terra (celebració iniciada als EEUU l’any 1970) amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la necessitat de protecció del medi ambient, la naturalesa i la seva biodiversitat, així com sobre els diferents factors relacionats amb l’ecologia i dels quals depèn la salut del nostre planeta.


El desgel dels pols, l’extinció d’innumerables espècies d’animals i el deteriorament del seu hàbitat, la desforestació de milions d’hectàrees de boscos o els elevats nivells de contaminació són només algunes de les moltes conseqüències del maltractament de la Terra. Per això aquest any la diada es centra a posar de manifest l’emergència climàtica i té com a lema “Restaura la nostra Terra”.

Es reconeix una responsabilitat col·lectiva, i és que preservar el planeta i fer d’ell un lloc sostenible i habitable no és cosa d’un únic dia, sinó una tasca diària feta de petits gestos individuals que sumats poden donar resultats espectaculars. Vols conèixer-ne alguns d’ells? Et presentem algunes aplicacions que et poden ajudar a tenir cura del medi ambient!

  • iRecycle: Aquesta app ens ajuda en la important tasca del reciclatge. Ofereix més d´un milió d’idees de diferents maneres de reutilitzar més de 300 materials.
  • Go Green Carbon Tracker: T’has parat a pensar alguna vegada quin és l'impacte que provoquen les teves activitats diàries en el medi ambient? Aquesta app monitoritza la teva activitat diària per saber si pots millorar els hàbits de consum d'energia.
  • I les teves compres? T’agradaria saber quin és el dany ambiental que produeix la fabricació de molts dels productes que adquireixes? Good Guide inclou una base de dades amb més de 210.000 productes (roba, cosmètics, productes infantils) i només escanejant-ne un amb la càmera del mòbil, ens ofereix informació sobre el dany ambiental que produeix la seva fabricació en una escala del 0 al 10.
  • Go Zero Waste: Si vols comprar sense plàstics, aquesta app troba productes i serveis Residu Zero a prop teu i et dóna trucs i consells per a una vida sense residus.
  • JouleBug: Proposa senzilles accions que els usuaris poden fer (com tancar l'aixeta mentre ens rentem les dents) i indica l'impacte que comporten. Es poden acceptar les propostes i compartir-les a les xarxes socials per obtenir punts i medalles, amb les quals complir reptes i competir amb altres usuaris. 

Internet és una eina global, poderosa i eficient, que ens facilita la vida en molts aspectes. Però, sabies que la xarxa també contamina? Com que no es veu, la petjada digital és més difícil de percebre, però es calcula que el consum d’internet ja demanda el 7% de l’energia mundial. 

El causant principal n’és la infraestructura que necessita internet: les antenes de mòbil, els dispositius necessaris per accedir a internet i, sobretot, els servidors, requereixen grans quantitats d’energia per funcionar. 

El més important perquè es redueixi la contaminació que provoca la xarxa és que l’energia que utilitzen les grans tecnològiques provingui d’energies renovables (companyies com Facebook, Apple i Google ja aposten per la innovació i estan compromesos a arribar al 100% d’energia verda, però encara queda molt camí). 



Per petites que semblin, aquestes accions tenen un gran impacte a nivell mundial. Sigues verd i responsable amb el Medi Ambient!

I ja per acabar, respon al nostre Quizziz per comprovar si t’ha quedat tot clar! 😉

LINK: https://quizizz.com/join?gc=42291210



Comentaris

Entrades populars