DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

 1. Què és el dia de la dona?

És un dia que s’aprofita per reclamar el feminisme i per commemorar la lluita de les dones per la seva participació en l'àmbit laboral juntament amb els homes.

Què és la igualtat de gènere?

Segons la UNESCO, la igualtat de gènere és un concepte que fa referència al fet que homes i dones tinguin els mateixos drets, oportunitats i responsabilitats. Per tant, per acabar de complementar la definició d’aquest concepte, cal tenir clar que la igualtat de gènere vol que no es discrimini al sexe femení, en canvi el feminisme, és el moviment social que lluita per aconseguir-la. 

2. Context històric:

Comencem pel 1791, dos anys després de l’inici de la Revolució francesa , es va aprovar la declaració dels drets de la Dona i la Ciutadania, que reivindicava equiparació jurídica i igualtat entre homes i dones. Seguidament entre els anys 1848 i el 1869 als Estats Units, neix el moviment per la igualtat de drets i es comença a demanar el dret a vot de les dones.


La manifestació de treballadores tèxtils del 8 de març del 1857 i l’incendi de la fabrica Triangle Shirtwaist l’any 1911, , on van morir més de 145 treballadores, també van ser fets importants per a la història de la igualtat, ja que després d’aquests fets es va declarar el 8 de març, el dia Internacional de la Dona.


Aquest any la campanya de la Generalitat tracta sobre 'Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables'




Us convidem a participar al Kahoot del semàfor de les relacions que hem preparat per vosaltres:




Comentaris

Entrades populars