DIA EUROPEU SALUT SEXUAL

El dia 14 de febrer, a part de ser conegut per la celebració de Sant Valentí, és una data assenyalada a l’agenda dels temes relacionats amb salut ja que és el Dia Europeu de la de la Salut Sexual i Reproductiva.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Aliança Europea de Salut Sexual que es porta a terme des del 2003 per conscienciar i sensibilitzar sobre la  necessitat d’adquirir i mantenir hàbits sexuals saludables.

La sexualitat ens acompanya des que naixem fins que morim, i es manifesta en diferents dimensions: l'emocional, la de la conducta, la del plaer i la reproductiva.

Però evidentment ningú neix essent un expert un sexualitat, sinó que és com un puzle que anem construint mica en mica (ja sigui a soles o amb companyia), amb molta escolta del propi cos i del de l’altre. A més, el que volem canvia depenent del moment. Cuidar-se en la sexualitat vol dir poder gaudir més!

Aquí us deixem una sèrie de consells a tenir en compte:



I RECORDA:

-       La sexualitat no només es troba als òrgans genitals, sinó a tot el cos!

-    La sexualitat és rica i variada, tant com ho som les persones. És important que tots i totes puguem viure la nostra vida sexual de manera que ens faci sentir bé, d’acord amb els  nostres desitjos, creences, vivències o allò que considerem important. Totes les maneres de viure-la i d’expressar-la mereixen el mateix respecte.

Aquí teniu un petit vídeo amb petits tips a tenir presents!



I per acabar, com sempre, us deixem unes quantes preguntes en format quiz per posar a prova els vostres coneixements: https://quizizz.com/join?gc=12958172

Comentaris

Entrades populars