LES BEGUDES ENERGÈTIQUES

 

Arriben les festes de Nadal i el temps en què mengem i bevem moltes coses que ens agraden i sabem que una beguda que consumiu molt els adolescents són les begudes energètiques. Poden estar bones i resultar atractives, però sabeu que consumir-les no és gaire bo pel nostre cos?

Us heu parat mai a pensar quins ingredients porten? Anem a analitzar-los!


(Per accedir a l’infografia consultar el link:

https://view.genial.ly/5f92a78f8df56f0cfeca9373/vertical-infographic-list-els-components-de-les-begudes-energetiques)

La taurina, a diferència del que diu la llegenda popular, no és semen de toro, sinó un àcid orgànic present de forma natural al nostre cos. Si l’organisme ja en fabrica, per què n’hi hem de donar de forma artificial?

La cafeïna és una substància present a moltes plantes, com el cafè i el cacau, però també en porten el mate i el guaranà! Així que quan bevem una beguda energètica prenem cafeïna per triplicat!

Sabeu a quants cafès equival una llauna de beguda energètica? I a quantes llaunes de Coca-cola?


El màxim de cafeïna a consumir per dia són 100 mg en adolescents, així que amb una sola beguda energètica ja ho superem (recordem que, en funció de la marca, una llauna de 330ml porta entre 80 i 280mg de cafeïna)... La sobredosi es considera als 300 mg i pot provocar nerviosisme, ansietat, irritabilitat, insomni, taquicàrdia, arítmies, problemes gastrointestinals, mal de cap, acidesa d’estómac, rampes, hipertensió i fins i tot la mort.

La cafeïna ajuda a eliminar líquids i, per tant, deshidrata; així que us aconsellem que després d’una beguda energètica beveu molta aigua!

El sucre fa que el gust sigui més dolç però, són calories que no aporten nutrients al cos (buides) i que si no les cremem es converteixen en greixos.

Sabeu quant de sucre recomana la OMS (Organització Mundial de la Salut) que hem de consumir per dia? Doncs 25gr, o el que seria el mateix, 6 culleradetes de sucre o terrossos o bé 3 sobrets.

I vosaltres, quant de sucre consumiu? Anem a veure quant en porten alguns dels vostres productes preferits:

(Per accedir a l’infografia consultar el link:

https://view.genial.ly/5f9aaf63a203870d03bd302e/game-action-quantitat-sucre-productes)

No deixeu que la publicitat que hi ha darrera de grans marques com Red Bull us controli, sigueu crítics i cuideu-vos!

I sobretot recordeu que…



I ja per últim, responeu al nostre quizz aviam si us ha quedat tot clar!

Link: 

https://quizizz.com/join?gc=30731796



MOLT BONES FESTES PER A TOTHOM I BONA ENTRADA AL 2021!! :)




Comentaris

Entrades populars