DIA MUNDIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Aquesta setmana es celebra, el dia 25 de Novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les dones. Es celebra des de fa molts anys, concretament des del 1981, però sabeu on està el seu origen? L’any 1960, en aquesta mateixa data, tres germanes que eren activistes polítiques (les germanes Mirabal) van ser assassinades per la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana. Un fet que les ha convertit en símbol de la lluita i la resistència.

Ara, commemorem aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones i per reclamar la seva eliminació.


Es volen visibilitzar algunes violències quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho i que socialment costa reconèixer-les perquè estan molt normalitzades. Per això us proposem un petit exercici de reflexió. Sereu capaços de relacionar diferents situacions amb el tipus de violència que amaguen? Vegem-ho!

(Per accedir a la infografia interactiva visitar el link:

https://view.genial.ly/5fa51ee09bff5f0cee6cddf5/learning-experience-challenges-tipus-violencies

Material original de l’Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans)

La violència masclista segueix sent una realitat també en la població jove, donant-se moltes vegades en l’àmbit de la parella. Però hi ha conductes que no són realment una mostra d’amor sinó de control, sabríeu detectar-les? Respon al semàfor de la violència de gènere!

(Veure a pantalla completa a la pàgina: https://www.uv.es/igualtat/semaforoval.pdf)

El Casal de Joves sempre que realitzem aquesta activitat en segueix sorprenent quan responeu que és una conducta adequada que la nostra parella ens estigui trucant o escrivint constantment al mòbil, per això us volem ensenyar aquestes dues campanyes de Generalitat:

  •     Claus per identificar el ciberassetjament en les relacions afectives:

http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/docs/vm_ciberassetjament.pdf

  •      Ni agressor ni còmplice, atura les violències masclistes!

Cal remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors. I com veieu es vol conscienciar els homes perquè aturin les violències masclistes i formin part de la solució. L’entorn, a més d’un factor de protecció, és clau per neutralitzar la impunitat dels agressors.

Recorda:


Entre tots podem canviar les coses!




Comentaris

Entrades populars